Nieuws

Van de voorzitter

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar de eerste helft van het tennisseizoen zit er al weer op. Dat komt natuurlijk omdat we nu het hele jaar een balletje kunnen slaan. De eerste helft is traditioneel overigens ook de drukste.
Er wordt door TennisNed aan jeugd en senioren les gegeven en competitieteams zijn in voorbereiding vanwege de voorjaarscompetitie.
STC is hier met maar liefst 41, jeugd- en seniorenteams, in vertegenwoordigd.
Met een gemiddelde van 5 a 6 spelers per team betekent dit er ongeveer 225 leden hebben meegedaan.
Het totale ledenbestand van STC bedraagt ongeveer 600, oftewel 1 op de 3 leden doet mee aan de voorjaarscompetitie die op bijna alle dagen van de week wordt gespeeld. Dat is echt veel en als club kunnen we hier heel tevreden mee zijn. Het brengt gezelligheid op de banen en het is goed voor de omzet in de kantine.
Wat in deze wel eens genoemd mag worden is de rol van “baancommissarissen”. Naast competitieleider Huib Voorbraak zorgen ook Clary Buijsse, Ineke van der Woude en Henk van Zanten er voor dat de wedstrijden op de speeldagen in goede banen worden geleid. Mooi werk hoor.
Ook dit jaar hebben we weer een aantal kampioenen mogen feliciteren. Op de laatste speeldag, traditioneel met een lekkere BBQ als afsluiting, werden zij in het zonnetje gezet. Heel mooi is ook dat STC 1 , het vlaggenschip van de vereniging kampioen is geworden. Volgend jaar komen zij weer uit in de eerste klasse.

Nu iets anders. In een eerdere Nieuwsbrief heb ik u gemeld dat de Commissie Ledenwerf en Ledenbehoud de nodige activiteiten in petto had. Ook is er door het bestuur een oproep gedaan aan leden om zich te melden als vrijwilliger voor commissies. Er zijn zoals bekend nogal wat commissies die versterking kunnen gebruiken.
Graag wil ik hier even op terugkomen.
De Commissie Ledenwerf en Ledenbehoud heeft zijn best gedaan om een Stratentoernooi te organiseren. Iedereen is hier over geïnformeerd. Tot hun teleurstelling, maar ook tot teleurstelling van ons als bestuur, hebben zij echter moeten besluiten om het toernooi niet door te laten gaan. Slechts een team heeft zich opgegeven.
De oproep aan leden om zich te melden als vrijwilliger heeft ook weinig opgeleverd. Op de oproep is minimaal gereageerd. De les die wij hier uit trekken is dat het nagenoeg geen zin heeft af te wachten tot leden zich spontaan aanmelden. Dit betekent dat wij u gewoon zelf gaan benaderen om iets in gang te zetten, of om commissies te gaan bemensen. Wij hopen, maar gaan er ook van uit, dat u ons hierbij niet zult teleurstellen.

Ondertussen wens ik u allen een goede tweede helft van het seizoen.
Ook deze helft staat weer bol van de activiteiten voor jeugd en senioren. Zie hiervoor de activiteitenkalender.
Doet u zelf niet mee, kom dan gewoon eens kijken op ons mooie en gezellige complex.

Met sportieve groet,
Joop Bommer, voorzitter

« Terug

» Nieuws archief