Nieuws

Groene & Reguliere competitie – voorjaar evaluatie

De voorjaarscompetitie zit er weer op.

Drie groene teams op woensdagmiddag, drie reguliere meisjesteams op vrijdagmiddag en drie reguliere jongensteams op zondagmorgen speelden dit jaar in de voorjaarscompetitie. Het werden mooie speeldagen.

We liepen tegen een aantal moeilijkheden aan. De teams hadden een krappe bezetting en mede daardoor bleek het een uitdaging te zijn om vervanging te regelen tijdens de voorjaarsvakantie. Het lukte niet altijd maar de TC, JC en trainer(s) probeerden zoveel mogelijk op sterkte en leeftijd een team in te delen. Omdat niet alle kinderen competitie willen spelen, is de bezetting vaak krap terwijl het spelen van wedstrijden, bezoeken van andere tennisclubs en het omgaan met je tegenstander zowel op als buiten de baan zo’n belangrijk onderdeel is van het tennisspel.
Wij overwegen in 2017 kinderen die les hebben te gaan verplichten deel te nemen aan de tenniscompetitie.
Want waarom is het bij voetbal en handbal zo vanzelfsprekend dat je in de weekenden een wedstrijd speelt maar lijkt het bij tennis, voor sommigen, teveel te zijn? De betrokkenheid van de ouders (begeleiding bij thuiswedstrijden en rijden naar andere clubs) is heel belangrijk.
Onze dank gaat naar de ouders die tijd en moeite stoppen in het begeleiden en aanmoedigen van hun kinderen.
Ook Rob Wever willen we hartelijk bedanken voor de hulp tijdens de kantinediensten op vrijdagmiddag.
Uiteindelijk is het eerste groen 1 team kampioen geworden. Bijgaand op de foto de trotse jongens met trainer Wim van TennisNed.

Op de foto vlnr: Robin Vader, Mart Engel, Jenson van Bentum, Wim Hogervorst, Wessel Kuipers en Kayne Buil.

 

« Terug

» Nieuws archief